Nalaganje

Klub

Skupinska slika.

Društvo za jadralno padalstvo METULJ Rimske Toplice obstaja že od leta 1993, vendar so prve ideje o klubu nastale že leta 1990. Prve polete v našem društvu so leta 1987 opravili Jože Zupan, Jože Cajzek in Jože Senica. Od takrat se je število privržencev v našem društvu večalo in leta 1990 preseglo številko desetih jadralnih padalcev iz Rimskih Toplic.

Že takoj po začetku tekmovanj z jadralnimi padali smo stopili na zmagoslavne stopničke. To se je zgodilo 13.10.1990 v Preddvoru ob jezeru Černava, kamor smo kot “outsajderji” prišli in presenečeni prejeli naziv najnatančnejša ekipa v pristajanju z jadralnimi padali. Naslednje leto smo z isto vnemo prepustili najvišja mesta in zasedli 6. mesto med ekipami. Uspehi in izredni pogoji za letenje v okolici Rimskih Toplic so privabljali tudi druge.

Naše vrste so se po letih 96 začele večati in danes nas je že preko petdeset članov društva Metulj, aktivno pa nas leti okrog 37. Mislimo, da smo na pravi poti in da se imamo super, se zabavamo, spodbujamo eden drugega na tekmovanjih, pazimo na varnost in se družimo kot prijatelji. Skratka, uresničujemo namen društva in to občutijo tudi drugi jadralni padalci po celi Sloveniji. Mi gremo naprej z novimi idejami, novimi cilji in upamo na njihovo izpolnitev v imenu letenja.